The backbone of the Punta de Lobos project is its open park, protected in perpetuity.

Balancing the uses of the park with conservation efforts is a great challenge. So, all designs are being addressed with members of the community and park users. This will bring to light the real needs of the territory so that the area is sustainable in the long term.

logo parque

The backbone of the Punta de Lobos project is its open park, protected in perpetuity.

Balancing the uses of the park with conservation efforts is a great challenge. So, all designs are being addressed with members of the community and park users. This will bring to light the real needs of the territory so that the area is sustainable in the long term.

logo parque

ENVIRONMENTAL INTERPRETATION PLAN

The interpretative information panels in the park are intended to protect and restore natural and social attributes that the community and Punta de Lobos Foundation identified as the values required for social wellbeing.

The informative panels in the park are intended to protect and restore natural and social attributes that the community and Punta de Lobos Foundation identified as the values required for social wellbeing. We want these panels to provide tools for visitors and locals to justify the conservation and protection of the place, educate others, and thus move towards conservation of the coast.

In this project we recycled railroad ties, demolition lumber and more than 1,000 aluminum cans. The interpretative information panel plan was designed by TRIVAL. Illustrations by Antonia Lara (www.antonialarag.com)

logo-trival-paneles-1

*Puedes hacer click en cada infografía para descargar en PDF. 

PLAN DE INTERPRETACIÓN AMBIENTAL

Los elementos de interpretación que se encuentran en el parque, buscan proteger y restaurar los atributos, naturales y sociales, que la comunidad y la Fundación Punta de Lobos identificaron como valores necesarios para el bienestar social.

Con estos elementos queremos entregar herramientas que permitan a los visitantes y vecinos del parque justificar la conservación y protección del lugar, educar a otros y así caminar hacia una conservación del borde costero.

Para este proyecto reciclamos maderas de líneas ferroviarias, vigas de demolición y más de 1000 latas de aluminio. Plan de Elementos de Interpretación diseñado por TRIVAL Ilustraciones de Antonia Lara – www.antonialarag.com

logo-trival-paneles-1

*Puedes hacer click en cada infografía para descargar en PDF. 

PHOTO GALLERY

PHOTO GALLERY

LOCATION

Pichilemu, Región Libertador Bernardo O’higgins, Chile

CONTACT US

Email: info@puntadelobos.org

DONATE NOW

FOLLOW US